Schalen met hoekmotieven, eerste foto of klik hier
Hoekmotieven van 17e-eeuwse tegels vormen de inspiratiebron voor deze schalen waarbij 4 of 6 schalen bij elkaar diverse patronen kunnen vormen.

Schaal met handen, tweede foto of klik hier
De schaal wordt gebruikt als drager van symbolen. Bescherming, waarschuwing voor gevaar, naastenliefde, wijsheid, vrede, energie.

Gedecoreerd serviesgoed, derde foto of klik hier
Kommen, schalen, borden, e.d., gemaakt van crèmekleurig aardewerk met heldere decoraties. Bloemmotieven, fruit, dieren, e.d.

Klaar Waar, vierde foto of klik hier
De porseleinen serie “Klaar Waar” is een halfindustrieel product. Uitgangspunt bij het ontwerp is dat elk bord een onderdeel vormt van een patroon waarbij het geheel meer is dan de som der delen. Bij een tafelschikking kunnen de motieven onderling geschakeld worden, zodanig dat telkens nieuwe patronen ontstaan.

12 maandenvaas, vijfde foto of klik hier
De 12 maandenvaas is een gegoten vaas met een speels karakter. De vorm biedt vele mogelijkheden, waardoor de functie divers is: tulpenvaas, eierenhouder, bloembollenvaas, fruitschaal, lichtjeshouder.

Feestschaal, zesde foto of klik hier
Deze gegoten schaal is geschikt om voedsel in op te dienen maar kan ook gebruikt worden als kaarsjeshouder of voor bloemen.

Klik hier voor een uigebreid CV van Klaartje Kamermans.